2012. március 22., csütörtök

Meggyes-túrós rétes


Hozzávalók:

* 1 csomag réteslap
* 50 dkg túró
* 50 dkg meggy
* cukor (ízlés szerint)
* citrom reszelt héja
* 2 csomag vaníliás cukor
* 3 tojás
* búzadara
* vaj

Elkészítés:

Kezdjük a meggy magozásával, hogy utána legyen ideje egy kis levet ereszteni.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a túróval (robotgéppel), a cukrokkal, a citrom reszelt héjával, majd a végén óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Mivel meggyet használunk, ami leveses, tegyünk a túróba 1 kanál búzadarát.

A rétestésztából általában hat laposat használok, így egy réteshez 3 lapot teszek. Olvasszunk meg min. 10 dkg vajat. Nedvesítsünk be egy konyharuhát, és tegyük rá az első réteslapot. Egy ecsettel bőségesen kenjük meg a lapot az olvasztott vajjal, majd tegyük rá a következő lapot, és így tovább a 3. lappal is. Szórjuk meg zsemlemorzsával vagy búzadarával (én ezzel szoktam). A túrót ne egy helyre tegyük, hanem a lap feléig és szórjuk meg a meggyel, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel, és zárjuk le a végét.

Egy kikent vagy sütőpapíros tepsire fordítsuk rá a feltekert rétest, majd ha megvagyunk mindkét rétessel, kenjük le a maradék olvasztott vajjal, és 180 fokon süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése