2011. március 7., hétfő

A tűz története :)

Csíkszeredában hallottam a következő nagyon aranyos történetet ezelőtt pár héttel. Már akkor tudtam, hogy itt is meg fog jelenni. Ilyet nem lehet csak úgy elfelejteni.

Él Csíkszereda mellett egy kis faluban egy 87 éves bácsi. Jó formában van, nap mint nap lemegy a meredek kis utcán, hogy kenyeret vásároljon, hogy meglátogassa az unokáját, a dédunokáját. Nem panaszkodik és próbálja elfogadni a modern és új dolgokat. Ilyen ez az élet- mondja. Most más van, amikor én fiatal voltam másképp volt.

Az unoka elhatározta, hogy megkönnyíti egy kicsit a nagyapa életét, kényelmessé teszi, mert biza sok mindenen keresztülment élete során, megérdemli. Padlófűtést szereltek be a bácsika házába is. Nagy felfordulással járt az egész, de türelmesen megvárta a végeredményt.
Eljött az első este, amikor a padlófűtést kipróbálták. Az unoka és családja átmentek a szembeni házba, ahol laktak, a bácsi pedig egyedül maradt. Hosszú éjszaka elő nézett. Nem tudta, hogy mi legyen, folyton felkelt és a padlóra nézett, nem tudta, hogy most még ég a tűz vagy sem.

Reggel elpanaszolta, hogy a fiatalok, azok lefeküdtek, nem érdekelte őket, hogy a tűzzel mi lesz. Ő meg egész éjjel figyelte, hogy nehogy füstöljön a padló, mert neki nyilvánvaló volt, hogy a padlófűtés azt jelenti, hogy a padló alatt ég a tűz. :)

Na hát ennyit a modern világról és a fiatalokról :) és a tűzről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése