2011. március 18., péntek

Dixit társasjáték-est

A tegnap munka után nagy készülődésben voltunk Babymmel, kollégák jöttek hozzánk barátnőikkel, feleségeikkel társasjátékozni. Babym volt a konyhatündér, én voltam a tisztaságtündér :)
Két játékkal próbálkoztunk, de az alábbi jött be inkább, az Attack nevű játéknál csak addig jutottunk, hogy a 20 oldalas szabályzatból elolvassunk párat, azaz egy valaki elovassa, a többi meg oda sem figyelt :) Lemondtunk róla és kijelöltük azt a személyt, aki felkészül a szabályzatokból következő alkalomra.
A második játék az nagyon tetszett, Dixit a neve és a 2010-es év játékának választották.
Egy mesélős, interaktív játék. Lényege, hogy mindenki képes kártyákkal játszik, egy körben egy játékosnak leírást kell adnia a kezében található egyik lapról. Ez lehet egy mondat, egy szó, idézet, bármi. Sem túlságosan könnyű, sem túlságosan nehéz feladványt nem érdemes adni. A játékostársak a kezükből (6 slot) kiválasztanak egy-egy kártyát, ami minél jobban megfelel a hallott leírásnak, majd átadják azt a leírónak, aki titokban megkeveri, és tetszőleges sorrendben kirakja azokat. A többiek leadnak egy titkos tippet. Amennyiben mindenki kitalálta, melyik lapról van szó, a feladványt adó játékos nem kap pontot. Ha senki, akkor sem kap pontot. A tippelőket félrevezető, ötletesebb kártyákat közösbe rakó játékosok viszont pontokat kapnak. A pontok kiosztása után mindenki húz egyet, a játék addig tart, amíg a kupacból el nem fogynak a kártyák.

Nagyon tetszett nekünk, lányoknak. Sokat kacagtunk az asszociációkon és rájöttünk, hogy a fiúk olyan sok időt töltenek együtt az irodában, hogy szinte jobban ki tudták találni egymás gondolatait, mint mi.
A kártyák nagyon szépek, meséből kiragadott képek, momentumok, kedves, színes rajzok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése