2011. március 28., hétfő

Sárgarépafőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

* 1 kg sárgarépa
* 1 evőkanál vaj
* 3 evőkanál liszt
* 2 dl tej
* 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, tormareszelőn lereszeljük.
A vajat lábasba tesszük, felmelegítjük, beletesszük a reszelt sárgarépát, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Csipetnyi sóval megsózzuk, és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, meghintjük a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a tejjel, és simára keverjük. Cukorral ízesítjük, és jól felforraljuk.

Nem készítettem még, de nagyon finomat ettem a hétvégén. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése