2014. március 8., szombat

Nőnap

Jól esik, ha elkényeztetnek, minket nőket, de sokszor olyan kevés kell, hogy igazán nőnek érezzük magunkat, elég egy mosoly, egy kedves szó, egy szál virág, amikor nem is vársz rá, egy szoros ölelés, egy csók, és sok sok szeretet.
Én bevallom, számtalan olyan pillanat van, amikor igazábban érzem azt, hogy nő vagyok, mint pont ezen a napon.
Átlagos szombati napom volt, mondhatom: tejet vettem, takarítottam, kimostam az egyik ruhámat, tortát sütöttem, aztán magamat szépítgettem, s ezekben a mindennapi mozdulatokban mind nő voltam.
Sokszor megköszönöm, hogy nő vagyok. Mert imádok az lenni!

Márai Sándor gondolata mára, kedves nők :)

"Köszönet a nőknek.
Köszönet neked, aki megszültél. És neked, aki a feleségem voltál. És neked, te harmadik, tizedik, ezredik, aki adtál egy mosolyt, gyöngédséget, egy meleg pillantást, az utcán, elmenőben, vigasztaltál, mikor magányos voltam, elringattál, mikor a haláltól féltem. Köszönet neked, mert szőke voltál. És neked, mert fehér voltál. És neked, mert a kezed szép volt. És neked, mert ostoba és jó voltál. És neked, mert okos és jókedvű voltál. És neked, mert türelmes és nagylelkű voltál. És neked, mert betakartad hajaddal arcomat, mikor megbuktam és rejtőzni akartam a világ elől, s neked, mert tested meleget adott testemnek, mikor fáztam az élet magányában. És neked, mert gyermeket szültél nekem. És neked, mert lefogod majd puha ujjakkal a szemem. És neked, mert kenyeret és bort adtál, mikor éhes és szomjas voltam. És neked, mert testedből a gyönyör sugárzott. És köszönet neked, mert jó voltál, mint az állatok. És neked, mert testednek olyan illata volt, mint a földnek az élet elején.
Köszönet a nőknek, köszönet."  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése