2012. május 30., szerda

Emlékek - Memories


Déryné csókja recept


Hozzávalók:
Habcsók:
6 tojásfehérje
20 dkg darált dió
20 dkg cukor

Krém:
6 tojássárgája
0,5 dl feketekávé
15 deka cukor
2 kanál kakaó
5 dkg porcukor
15 vagy 20 dkg margarin

+pirított darált dió

Elkészítés:
Habcsók:
6 tojásfehérjét felverünk kemény habnak 20 dkg cukorral, amikor ez kész, hozzáadunk 20 dkg darált diót, és összekeverjük. A tepsit kicsit megolajozzuk, és kis halmokat rakunk távol egymástól. Jól előmelegített sütőben 10 percig erősebb lángon sütjük, azután csak szárítjuk.

Krém:
0,5 deci erős feketekávét, 6 tojássárgát, 15 deka cukrot hidegen kikeverünk. 2 kanál kakaót 1 dl vízzel felteszünk főni állandó kevergetés mellett, és amikor először látszik a lábas alja kész van. Befedve hagyjuk kihűlni. Közben 5 dkg porcukort 15 vagy 20 dkg margarinnal habosra kikeverünk, és a kihűlt krémhez adjuk, majd összekeverjük a két masszát.

Két-két habcsókot a krémmel összeragasztunk és bevonunk. A kapott krémes csókokat pirított darált dióba forgatjuk.



Nagyon finom sütemény!
So delicious cookie!

***



Nagyon jó dal!
So nice song!

***
Nagyon jó sportcipők!
So comfy sportshoes!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése