2010. február 28., vasárnap

Én






Én én vagyok.

Nincs a világon még egy ugyanilyen ember. Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám, de egészében véve senki. Ennélfogva bármit teszek, azt magamnak tulajdoníthatom, hiszen én magam választottam.

Én rendelkezem mindenemmel –

a testemmel és annak minden mozdulatával;

az elmémmel, valamennyi gondolatommal és ötletemmel;

a szememmel és a képekkel, melyeket észrevesz;

az érzéseimmel, legyen bár az harag, öröm, csüggedés, szeretet, csalódottság, vagy izgalom;

a számmal és minden szóval, ami elhagyja, akár udvarias, akár durva, kedves, helyénvaló vagy sem;

a hangommal, legyen az hangos vagy kellemes;

minden cselekedetemmel, függetlenül attól, hogy saját magamra vagy másokra irányul.

Magam birtoklom a képzeletemet, az álmaimat, reményeimet és félelmeimet. Az enyémek győzelmeim és sikereim, kudarcaim és balfogásaim.

Mivel a magam ura vagyok, tökéletesen megismerhetem magamat. Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet. Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom. Tudom, hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások, de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz, addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit.

Akármilyennek tűnök, bármit mondok vagy teszek, gondolok vagy érzek egy adott pillanatban, az mind-mind én vagyok. Bármely időpontban hitelesen képviselem saját magamat. Ha később visszagondolok arra, milyennek mutatkoztam, szavaimra, cselekedeteimre, eszméimre és indulataimra, talán ez vagy az tőlem idegennek tetszik majd. Akkor elvethetem azt, ami nem hozzám való, megtarthatom azt, amit lényemhez megfelelőnek bizonyult, és kitalálhatok valami újat ahelyett, amitől elfordultam.

Érzékeim és képességeim segítségével megállhatom a helyemet, közel kerülhetek másokhoz, eredményeket érhetek el, értelmet és rendszert vihetek az engem körülvevő személyek és dolgok tömegébe.

Bírok magammal, tehát irányíthatom magamat.

Én én vagyok, és így vagyok jó.

(Virginia Satir)


Szeretem az életet, szeretem azokat az embereket, akik körülöttem élnek, fontosak nekem, ezért gyakran aggódom értük, féltem őket és néha nagy mohósággal és önzéssel akarom őket megtartani... csak magamnak...
Nem bánok semmit, amit eddig tettem, próbálkozom nem sóvárogni azért ami már a múlté, előre tekintek és elképzelem, hogy továbbra is szép lesz az életem, álmaim valóra válnak és mindig boldog leszek, hiszen mindez bennem van. Tudom.

2010. február 26., péntek

Dr. Csernus Imre tíz szabálya



1.
Aki tudja, hogy mit kellene tennie, de valamiért mégsem teszi, az tudatosan köpi szembe magát. Ennél jobban pedig nem alázhatja meg magát senki. Önmaga előtt.
2.
Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit! És tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz...
3.
Tartsd tiszteletben a saját érési idődet! A türelmetlen ember önmagát erőszakolja meg, amikor sietteti sorsát. Ezzel magában hordozza az örök elégedetlenséget.
4.
A gondjaidért soha nem más, mindig te magad vagy felelős. Tanuld meg vállalni a következményeket a tetteid után, és nem másban keresni hibáid okát!
5.
Az önző ember először környezetét, majd önmagát teszi tönkre. Ide vezet az önzőség. Miért teszed mással azt, amit magadnak nem kívánsz?
6.
Vesztesekre márpedig szükség van. Hogy tudd, hová jutsz, ha az ő útjukat járod. Ők a viszonyítási pont. A nullák így töltik be végül küldetésüket.
7.
Másra támaszkodni mindig veszélyes. Igaz, sokszor ez a könnyebbnek látszó út. De a támaszték eldőlhet. Tudod mit? Támaszkodj magadra!
8.
Merj szembenézni a saját tükörképeddel! Ez az első lépés a talpra álláshoz. Harc, amit meg kell vívnod a menekülések helyett. Egy napon pedig nemcsak sajátodéba, de mások szemébe is büszkén nézel majd.
9.
A világban épp elég dologtól függsz akaratlanul. Ne válassz magadnak újabbat! A kiszolgáltatottság helyett a szabadságért küzd, hogy lehess büszke is magadra!
10.
A gyengeség valójában gyávaság. A gyáva embert pedig fölemészti az állandó megfelelni vágyás. Így hogyan valósíthatod meg önmagad?


Holnap, február 27-én, 19 órától a Kultúrpalotában, Dr. Csernus Imre előadást tart 'Intimitás Az emberi kapcsolatok meghittsége' címmel a Mesterkurzus keretén belül.
Kíváncsian megyek:)

The pursuit of happiness



You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it.

Next



It may be a week, or a month, but if you can wait, I will find you.

If Only



I was always thinking ahead, making decisions soaked
with fear... Today, because of you... what I learned from you;
every choice I made was different and my life has completely
changed... and I've learned that if you do that, then you're living
your life fully... it doesn't matter if you have five minutes or
fifty years.

Deja Vu



What if you had to tell someone the most important thing in the world, but you knew they'd never believe you? I'd try...

Micsoda élet lenne!!!



Micsoda élet lenne!!! Néha megpróbálhatnánk így élni és boldognak lenni:) Próbálkozzunk :)

2010. február 25., csütörtök

Várakozás



“Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki. Körülnézel, nem érted. Kinyújtod kezed, egy pohár vizet keresel tétova mozdulattal, egy könyvet. Minden a helyén van életedben, a tárgyak, a személyek, a megszokott időbeosztás, a világhoz való viszonyod nem változott. Csak éppen hiányzik valami. …S ha nagyon pontos és figyelmes leszel, ha idejében kelsz és későn fekszel, ha sokat vagy emberek között, ha elutazol ide vagy oda, ha belépsz bizonyos helyiségekbe, végül találkozol azzal, aki vár. Természetesen tudod, hogy ez a reménykedés egészen gyermekes. Már csak a világ végtelen esélyeiben bízol. Hol keressed? S aztán, ha megtaláltad, mit mondjál neki?… És mégis várod.” (Márai Sándor: Az igazi)

Én is hasonlóan várok már elég régóta, ma azonban beteljesült várakozásom lesz. Boldog vagyok ezért :) Elébe szaladok...

2010. február 24., szerda

Gyerekszem



“Édes átok:
Utolsó napig és hajszálig
Gyermek-szemmel
Nézni a világot.”

(Ady Endre: Az örök gyermekség)

Sok színes labda



Általában nem szeretjük a reklámokat: zavaróak, hangosak, megszakítják a kedvenc filmünket miattuk, viszont van néhány, amire évek múltán is szívesen emlékezünk. Az fenti az én kedvenceim között sorakozik. Vége végén a jó reklámokat mégiscsak szeretem:)

Csodálatos




'Havasi Balázs zongoraművész, zeneszerző (1975 - ). Négy éves kora óta élete a zongora, amikor felfedezték tehetségét, abszolúl hallását. Zongoraművészként komoly klasszikus zenei karrier várt rá, de több kedvet érzett a crossover műfaj iránt: nagysikerű feldolgozáslemezekkel kezdte zenei munkásságát. Ma már kizárólag saját szerzeményeit komponálja és adja elő, nem csak egyedül, hanem az Unbending Trees nevű háromtagú formációban is.'
'Havasi Balázs új Guinness világrekordot állított be: ugyanazon zongorabillentyű 498 alkalommal történő leütésével 60 másodpercen belül.
A rekordot egy koncert közben állította be, 80 klasszikus zenész, 40 tagú kórus, ősi japán ütős hangszerek egy rock dobos és 12 szólista közreműködésével a világ minden tájáról örményországtól indiáig.
A rekord beállítására a Zeneakadémia nagytermében került sor, 2009. november 29-én.'

Egy nagyon kedves barátom által ismertem meg Havasi Balázst, amiért örökké hálás maradok :) Kedvenc zongoraművészem lett :)